Perjalanan Alam Perkahwinanku

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 4, 2017

CABARAN KURUS 30 HARI Day 4

Assalamulaikum

04.07.2017

Makanan...hari ini paling banyak melantak karbohidrat

Pagi :  Kuih keria 2 kpg, Kuih gegetas 1kpg, Nes susu,lempeng dan nasi goreng(kuantiti sedikit)
Tengah Hari : Roti Putih  3 keping, Serawa Durian, Ayam Goreng
Malam :


Sedihnya..kuat betul dugaan diet di bulan Syawal ni..

Monday, July 3, 2017

CABARAN KURUS 30 HARI Day 3

03.07.2017

Makanan

Pagi : Meehun & Telur rebus sambal, Nestum Panas
Tengah Hari :  Nasi Putih, Ayam goreng kunyit, ikan tenggiri masin
Petang :  Durian


Esok nak cuba kurangkan karbohidrat yang dimakan sepanjang 3 hari ni...

CABARAN KURUS 30 HARI Day 2

02.07.2017

Makanan

Pagi : Roti Canai & Nescafe
Tengah Hari :Kopi, Kuih Raya
Petang : Nasi Goreng 2 Senduk
Malam :  Mee Hailam, Roti sekeping dan serawa durian


Jangan tiru makanan diatas...semua menggemukkan
Diet di bulan Syawal hebat dugaannya...
Sedihnya.....

CABARAN KURUS 30 HARI Day 1

Assalamualaikum


01.07.2017

Bermula cabaran kurus 30 hari.
Berat badan sekarang 67.4kg
Jenis Diet - Diet Low Calorie


Makanan

Pagi : Roti Gardenia  Telur Goreng
Tengah Hari : Mee Goreng Papan, 1/2 Pau Ayam
Malam : Nasi, Ikan Siakap, Sayur Kangkung, Telur Goreng
Snack : Kuih2 Raya

Wednesday, February 10, 2016

2016

Assalamualaikum..

Dah lama tinggalkan dunia blog...rindu rasanya nak menulis lagi. Cerita banyak nak dibualkan tapi masa tidak mengizinkan. Anyway...semoga tahun 2016 ini membawa sinar baharu dalam hidup kita. Semoga rezki kita ditambahkan lagi..semoga rumahtangga semakin erat dan harmoni... Rasanya hidup kita ni ibarat roda..kadang diatas..kadang dibawah. Segala dugaan dan cobaan dalam hidup menjadikan kita lebih kuat dalam menjalani hidup yang mendatang.
Anyway...saya dan suami masih lagi bahagia walaupun banyak dugaan datang untuk menguji cinta kami.
Dugaan2 macam ni lah yang membuatkan kami semakin matang dalam menempuh alam rumahtangga.
Thanks Allah s.w.t kerana telah hantarkan saya seorang suami yang baik dan sempurna.
I love you syg till the end of my life.

Wednesday, August 5, 2015

1st Post di tahun 2015

Fuh...fuh...fuh
Dah bersawang2 dah belog aku ni.....takut2 ada something yang mendiami blog yg dah lama ditinggalkan ni,..
Azan kejap lah.....hihihihih
Anyway..........sepanjang lama xda post apa2 ni....aku nak buat ucapan...

Happy new year 2015
Happy chinese new year
Happy Birthday to My Husband
Happy Birthday to me...
Happy Ramadhan


And Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015
Maaf Zahir Dan Batin

Saturday, December 6, 2014

Dah berhabuk belog ku ni

Assalamualaikum....

Fuh...fuh...ingat nak minta macik cleaner sapukan habuk2 kat belog ni..
Dah bersawang-sawang la uollss..
Banyak benda nak share...tp byk kekakangan masa....

Nak start balik 2015 nanti...banyak benda dah termiss.......
Just nak bgtaw....hidup saya masih okey...dengan love cinta hati saya....MRO....LOve u sayang..
Sekarang kami berjauhan,...dia bertugas di perbatasan menjaga keamanan Negara kita yang tercinta ini...hohohoho....

Disember ni....ingat nak pergi KL jumpa pacik saya kat sana sambil sambut new year kat sana...mesti happening kan....
Sayang jauh...so x dapat lah sayang nak join...kita pergi next year year ya.

Oh ya...btw saya dah berniaga online sekarang,,......Butik Lovelicious nama diberi...
Sekarang dalam tempoh menyelesaikan beberapa perkara sebelum ia dibuka sepenuhnya...
Banyak benda nak daftar kan....xda aral 2015 kita mulakan...



tengok gambar kucing ni...rileks je dia menjemurkan diri kan.....
jom santaiiiiiiii...............