Perjalanan Alam Perkahwinanku

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 10, 2016

2016

Assalamualaikum..

Dah lama tinggalkan dunia blog...rindu rasanya nak menulis lagi. Cerita banyak nak dibualkan tapi masa tidak mengizinkan. Anyway...semoga tahun 2016 ini membawa sinar baharu dalam hidup kita. Semoga rezki kita ditambahkan lagi..semoga rumahtangga semakin erat dan harmoni... Rasanya hidup kita ni ibarat roda..kadang diatas..kadang dibawah. Segala dugaan dan cobaan dalam hidup menjadikan kita lebih kuat dalam menjalani hidup yang mendatang.
Anyway...saya dan suami masih lagi bahagia walaupun banyak dugaan datang untuk menguji cinta kami.
Dugaan2 macam ni lah yang membuatkan kami semakin matang dalam menempuh alam rumahtangga.
Thanks Allah s.w.t kerana telah hantarkan saya seorang suami yang baik dan sempurna.
I love you syg till the end of my life.

Wednesday, August 5, 2015

1st Post di tahun 2015

Fuh...fuh...fuh
Dah bersawang2 dah belog aku ni.....takut2 ada something yang mendiami blog yg dah lama ditinggalkan ni,..
Azan kejap lah.....hihihihih
Anyway..........sepanjang lama xda post apa2 ni....aku nak buat ucapan...

Happy new year 2015
Happy chinese new year
Happy Birthday to My Husband
Happy Birthday to me...
Happy Ramadhan


And Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015
Maaf Zahir Dan Batin

Saturday, December 6, 2014

Dah berhabuk belog ku ni

Assalamualaikum....

Fuh...fuh...ingat nak minta macik cleaner sapukan habuk2 kat belog ni..
Dah bersawang-sawang la uollss..
Banyak benda nak share...tp byk kekakangan masa....

Nak start balik 2015 nanti...banyak benda dah termiss.......
Just nak bgtaw....hidup saya masih okey...dengan love cinta hati saya....MRO....LOve u sayang..
Sekarang kami berjauhan,...dia bertugas di perbatasan menjaga keamanan Negara kita yang tercinta ini...hohohoho....

Disember ni....ingat nak pergi KL jumpa pacik saya kat sana sambil sambut new year kat sana...mesti happening kan....
Sayang jauh...so x dapat lah sayang nak join...kita pergi next year year ya.

Oh ya...btw saya dah berniaga online sekarang,,......Butik Lovelicious nama diberi...
Sekarang dalam tempoh menyelesaikan beberapa perkara sebelum ia dibuka sepenuhnya...
Banyak benda nak daftar kan....xda aral 2015 kita mulakan...



tengok gambar kucing ni...rileks je dia menjemurkan diri kan.....
jom santaiiiiiiii...............

Wednesday, May 28, 2014

Birthday 27th 28 Mei 2014


Officially 27 year old...



Apa yang aku kecapi...lalui....pengajaran...impian..
        1. Zuriat – still belom rezeki ku lagi...in shaa allah tahun 2014 nie aku akan diberikan anugerah itu...aminnnnnn
        2. Rumah – belom beli lagi,plan nak beli rumah kat Tawau..dah budget dah,maybe 5 tahun lagi baru beli,sbb masi tinggal kat Johor....aminnnn
        3. Kereta – i'm still setia pada kancil ku nan 1 yang banyak berjasa pada tuan dia ne....husband nak belikan Nissan Almera ataupun Toyota Vios or Avanza...aminn lagi...
        4. Family – lot of thing happen make me stronger than yesterday...
        5. Kerja – sekarang dah kat tempat kerja baru,...lot of happy friends..diorang semua best2 belaka...
        6. Money – duit simpanan makin kering, sbb banyak acara tahun nie...masa untuk menyimpan,...hoho,..Allah please bagi aku rezeki yang melimpah ruah..
        7. Transfer kerja – Masih setia di Johor,moga suami dapat berpindah ke Sabah..rindu masakan Sabah.
        8. Apa lagi?......next time kita senaraikan lagi k....
             
        9. Terima kasih buat mama yang telah penat melahirkan aku pada Hari Raya Aidilfitri 28 Mei 1987....jasamu tidak dapat dibalas dgn apa pun..love u mom..


Monday, April 14, 2014

Birthday Hubby Giveaway #1

Assalamualaikum kawan-kawan....

Sempena bulan  April....bulan kelahiran suami,saya nak buat giveaway...
xdalah straight sangat giveaway nie....simple2 je...sebab nak bagi hadiah kat yang bertuah...

Ok kawan2 cuma perlu :
1. Follow blog saya - Cerita Cinta 9 September
2. Buat entry tentang anak-anak, anak buah, anak jiran, anak angkat,...x kisahlah yang penting berumur 3 tahun kebawah sertakan tarikh lahir dan jantina lelaki dan disertakan gambar...ini wajib
3. Dalam entry haruslah doakan saya dah suami untuk dapat zuriat dan bagi link blog saya dalam entry..
4. Tajuk entry - nama anak tersebut dan maksudnya kalau ada..
5. Dah siap bagi link kat comment...
Terima kasih

Ok sebenarnya nie 1st time saya buat entry...maybe ada kekurangan disitu..ada salah silap tolong maafkan.

Hadiah menarik menanti anda....

dateline hujung bulan April 2014...

Sunday, April 6, 2014

Lagi Pasal Hutang entry ditujukan khas untuk .....(mohon terasa)

Walaupun mati syahid, hutang tetap kena tuntut.

Nabi SAW bersabda :-

يغفر للشهيد كل شيء إلا الدين

Ertinya : " Diampunkan semua dosa bagi orang mati yang terkorban Syahid kecuali jika ia mempunyai hutang (kepada manusia)" ( Riwayat Muslim, 6/38)



Sabda Nabi SAW :

من أدّان أموال الناس يريد أداءها أدى الله عنه , ومن أخذها يريد اتلافها أتلفه الله

Ertinya : Barangsiapa yang meminjam harta orang lain dengan niat ingin mengembalikannya, Allah akan mengembalikan pinjaman itu, namun barangsiapa yang meminjamnya dengan niat ingin merugikannya, Allah pun akan merugikannya" ( Riwayat Al-Bukhari, 2/83 )

Monday, March 24, 2014

Selamat Hari Polis 25 Mac 2014

Assalamualaikum...

Oleh kerana suami anggota baju biru yang bertugas menjaga keamanan Negara,.so saya isterinya nak mengucapkan Selamat hari Polis yang ke 207...
Awal pagi lagi saya dah bangun untuk siapkan air untuk sarapan, sebab kejap lagi hubby nak g perbarisan sambutan hari Polis kat PGA sana...
 
Kepada suamiku....
Selamat hari Polis untukmu...
Semangat..integrity...dan berjasa untuk Negara
Biarpun hubby selalu tiada disisi..siang malam menjaga keamanan Malaysia
meninggalkan isteri kerana amanah dan tugas
namun ku selalu mendokan keselamatanmu walau dimana pun hubby berada..
 
Kental dan cekalnya kami isteri2 Polis
yang selalu ditinggalkan demi menjaga kedaulatan Negara.
Kepada wira2 Negara yang telah pergi meninggalkan kita Al- Fatihah kami doakan, semoga roh kalian dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.
 
Akhir kata, buat suamiku...hubby I love you so much...
miss you everyday...you always in my heart..